Om oss

 Kennel Kromis Life                   Liten uppfödning i hemmiljö

Familjen består av mig, Gisela, maken Christian, sonen Victor och barnbarnet Joel. Kromisarna Figo och Nahla. 

Vi har kommit att älska egenskaperna i rasen, och när Kennel Kromipaws ville "låna" vår Figo, så stämde det in i min plan att få en tik som skulle kunna bli min stamtik i framtida avel. På det sättet kom Nahla (Figos dotter) till vår familj. 


Uppfödningen sker i hemmiljö. Vi bor i hus i ett litet lugnt villaområde strax utanför Norrköping, nära sjö och skog. För mig är det viktigt att vara nära valparna under hela tiden. Området att vara på utökas i takt med deras motoriska utveckling. De sista två veckorna har de tillgång till husets hela nedervåning (sovrum, kök, tvättstuga, badrum, vardagsrum) och en stor del av tomten. Valparna får tidigt utveckla sitt muskelminne bland annat balans med hjälp av ex. låga balansbollar. Börjar även viss inlärning samarbete kring hantering, att ha halsband, känna på att gå med koppel. Har mycket fokus på hantering så att det ska bli lättare för nästa ägare att ta vid. De får träffa andra människor både i hemmet men också utanför hemmet.

 

Mitt mål med aveln är att bidra och förbättra rasen över tid. Jag hoppas och tror att man väljer mig som uppfödare för mitt genuina engagemang för rasen och för att jag värnar om genetisk variation. Det är svårt att finna hane i Sverige som inte är för nära släkt och vänder mig i första hand till Tyskland för att finna en lämplig hane som genomgått den tyska korningen (godkänd avelslicens). Inavelsgrad blir 0 %.
Det är viktigt att avel endast sker på friska hundar, och har därför senare lagd avelsdebut för att vara mer säker på exempelvis allergi och epilepsi. För mig är det viktigt att följa rasklubbens rasspecifika avelstrategier (RAS). Alla valpköpare ska vara beredda på att gå valpkurs,vardagslydnadskurs och genomföra BPH (beteendetest).


Utbildningar som har med hund att göra

SKK distansutbildning i hundens beteende
SKK uppfödarutbildning 

SKK kurs i fördjupad genetik och avel 

SKK grundutbildning för avelsfunktionärer (diplomerad) 


Hunddagisföreståndarutbildning 

Svenska Brukshundklubben utbildad hundinstruktör 


Medlem i Svenska Kennelkubben (SKK) och Svenska Brukshundklubben (SBK) samt Svenska Kromfohrländerklubben (SKLK)

Uppdrag i Svenska Kromfohrländerklubben; avelsrådsrepresentant och samordnare i rasklubbens sportkommittéCopyright @ All Rights Reserved