Om oss

Tre generationer

Figo 11 år 

Bonus 2 år

Nahla 6 år


Uppfödningen sker i hemmiljö. Bor i hus strax utanför Norrköping, nära sjö och skog. För mig är det viktigt att vara nära valparna under hela tiden. Området att vara på utökas i takt med deras motoriska utveckling. De sista veckorna har de tillgång till hela huset (sovrum, kök, tvättstuga, badrum, vardagsrum) och en stor del av tomten. Valparna får tidigt utveckla sitt muskelminne bland annat balans med hjälp av ex. låga balansbollar. Noga med att alla valpar får egentid och då är en del av det pälsvård, ta av och på halsband/sele och koppel, att klippa klor och mycket mer förstås. Observerar deras leklust, nyfikenhet, försiktighet och mod. De får använda nosen genom att jag gömmer något gott. 

 

Mitt mål med aveln är att bidra och förbättra rasen över tid. Jag hoppas och tror att man väljer mig som uppfödare för mitt engagemang för rasen och för att jag värnar om att följa RAS (rasklubbens rasspecifika avelstrategier). Det är svårt att finna hane i Sverige som inte är för nära släkt och vänder mig i första hand till Tyskland för att finna lämplig hane med godkänd avelslicens.
Det är viktigt att avel endast sker på friska hundar, och har därför senare lagd avelsdebut för att vara mer säker på exempelvis allergi och epilepsi.


Det är bra att gå valpkurs och vardagslydnadskurs eller liknande för att lära sig mer om sin hund och om sig själv :)

Välj med omsorg var ni går era kurser.


Önskar att hunden vid önskvärd ålder genomför BPH (beteende- och personlighets test). Är diplomerad BPH uppfödare och tycker att det är viktigt i avelsarbetet. Än så länge har jag bara använt avelsdjur med känt beteende och mentalitetstest. BPH resultaten finns på SKK avelsdatabas. 


Utbildningar som har med hund att göra

SKK distansutbildning i hundens beteende

SKK distansutbildning, fördjupning "mera mentalitet" om hundars beteende
SKK uppfödarutbildning 

SKK kurs i fördjupad genetik och avel 

SKK utbildning för avelsfunktionärer


Hunddagisföreståndarutbildning 

Svenska Brukshundklubben utbildad hundinstruktör 


Medlem i

Svenska Kennelkubben (SKK)

Svenska Brukshundklubben (SBK)

Svenska Noseworkklubben (SNWK)

Svenska Kromfohrländerklubben (SKLK)