Om oss

Kennel Kromis Life

Familjen består av mig, Gisela, maken Christian, sonen Victor och barnbarnet Joel.


Kromfohrländer sägs vara en hund för de som tidigare haft hund, men Figo är och har varit väldigt lätt att ta hand om. Vi har kommit att älska egenskaperna i rasen, och när Kennel Kromipaws ville "låna" Figo, så stämde det in i min plan att få en tik som skulle kunna bli min stamtik i framtida avel. På det sättet kom Nahla (Figos dotter) till vår familj. 


Uppfödningen sker i hemmiljö. Vi bor i hus i ett litet lugnt villaområde strax utanför Norrköping, nära sjö och skog. Vi har 100 meter till "egen" badstrand. För mig är det viktigt att vara nära valparna under hela tiden. De är där jag är. Sover i samma rum som valparna under hela valptiden. Området att vara på utökas i takt med deras motoriska utveckling. De sista två veckorna har de tillgång till husets hela nedervåning (sovrum, kök, tvättstuga, badrum, och vardagsrum) och en stor del av tomten. Tränar valparna tidigt, bland annat balans med hjälp av ex. låga balansbollar och tränar in sitt samt hantering på trimbord. Har mycket fokus på hantering så att det ska bli lättare för nästa ägare att ta vid. 

De får träffa andra människor både i hemmet men också och utanför hemmet. 


Mitt mål med aveln är att bidra med rastypiskt temperament och önskar att alla valpköpare genomgår BPH (beteendetest).
Det är viktigt att avel endast sker på friska hundar, och har därför senare lagd avelsdebut för att vara mer säker på exempelvis allergi och epilepsi. För mig är det viktigt att följa rasklubbens rasspecifika avelstrategier (RAS) samt utföra veterinärbesiktning innan parning för att få en objektiv professionell bedömning på tikens kondition. 
Det är svårt att finna hane i Sverige som inte är för nära släkt och vänder mig i första hand till Tyskland för att finna en exteriört lämplig hane som genomgått den tyska korningen (godkänd avelslicens). Inavelsgrad blir 0 %.SKK distansutbildning i hundens beteende år 2016
SKK uppfödarutbildning år 2017

SKK kurs i fördjupad genetik och avel år 2018

SKK grundutbildning för avelsfunktionärer (diplomerad) år 2020


Hunddagisföreståndarutbildning år 2016


SBK hundinstruktörMedlem i SKK och Östergötlands Kennelklubb

Medlem i SBK och Söderköpings Brukshundklubb


Medlem i Svenska kromfohrländerklubben och är distriktrepresentant i Östergötlamed, ingår i sportkomitten samt avelsfunktionär i rasklubbens avelsråd


Medlem i Agrias Breederklubb


Copyright @ All Rights Reserved