Om oss

Kennel Kromis Life

Familjen består av mig, Gisela, maken Christian och sonen Victor samt barnbarnet Joel. Grabbarna hjälper till att se efter hundarna vid behov.


Kromfohrländer sägs vara en hund för de som tidigare haft hund, men Figo är och har varit väldigt lätt att ta hand om. Vi har kommit att älska egenskaperna i rasen, och när Kennel Kromipaws ville "låna" Figo, så stämde det in i min plan att få en tik som skulle kunna bli min stamtik i framtida avel. På det sättet kom Nahla (Figos dotter) till vår familj. 


Uppfödningen kommer att ske i hemmiljö. Vi bor i hus i ett litet lugnt villaområde strax utanför Norrköping, nära sjö och skog. Vi har 100 meter till "egen" badstrand. 


Mitt mål med aveln är att bidra med rastypiskt temperament och önskar att alla valpköpare genomgår BPH (beteendetest).
Det är viktigt att avel endast sker på friska hundar, och har därför senare lagt avelsdebuten för Nahla för att vara mer säker på att hon inte drabbas av exempelvis allergi, epilepsi. För mig har det varit mycket viktigt att utföra veterinärbesiktning och de av rasklubbens bestämda undersökningar.
Lika viktigt är det att avel sker på fysiskt och psykiskt mogna hundar. Nahla löper en gång om året och en tik mognar med sina löp, samt att kromfohrländer oftast mognar först vid 2 ½ -3 års ålder. 


Det är svårt att finna hane i Sverige som inte är för nära släkt och vänder mig därför till Tyskland. Med hjälp av rasklubbens avelsråd samt tyska rasklubben kommer jag att finna exteriört lämplig hane som genomgått den tyska korningen. De tyska avelshanarna genomgår en hel del tester innan de godkänns för avel. Inavelsgrad blir 0 %.SKK distansutbildning i hundens beteende år 2016
SKK uppfödarutbildning år 2017

SKK kurs i fördjupad genetik och avel år 2018

Hunddagisföreståndarutbildning år 2016

Pågående utbildning till SBK hundinstruktörMedlem i SKK och Östergötlands Kennelklubb

Medlem i SBK och Söderköpings Brukshundklubb

Medlem i Svenska kromfohrländerklubben och är distriktrepresentant i Östergötland samt ingår i rasklubbens avelsråd

Medlem i Agrias Breederklubb


Copyright @ All Rights Reserved